שאלות ותשובות

האם מותר לאכול תבלין "כמון" בפסח, או שמא יש לחשוש שאולי יש בו שיבולת שועל, כמו שהתפרסם לאחרונה?

אפריל 2, 2023

העיקר להלכה שהכמון כשר לפסח והרי הוא נחשב מבורר וטוב, ואין בו חשש. וגם אותם חכמים שחששו שיש בגרעיני הכמון מעורבב בתוכם גם גרעיני "שיבולת שועל" וקשה להבחין ביניהם, הנה שמעתי מפי מגידי אמת, מחכמי הדור, שבאמת לא היו אלו גרגירי שיבולת שועל, אלא שיש שני סוגים של כמון, יש את הכמון הרגיל ויש את הכמון המדברי, והיה נראה בעיני כמה אנשים ה"כמון המדברי" שהוא שיבולת שועל, אבל באמת 'חכמת שועל' הייתה בשיבולת הזו של הכמון, שנדמתה כל כך לחמשת מיני דגן, אבל באמת זה רק כמון.

בודק...